Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

De openingszondag

Vorig jaar ontstond wellicht de traditie om de eerste Zomerfeestzondag te beginnen met een kerkdienst. In 2001 was dit op het "slagveld" waar Fransen en geallieerden de slag om Zouteveen nog moesten uitvechten. Dit jaar was het plein vóór de RK kerk in Schipluiden voor de oecumenische dienst aangepast. Voorgangers dominee Claassens, dominee v.d. Roest en pastor Spaan leidden de dienst. Dirigent Wessels, een gelegenheidscombo en -koor zorgden voor muziek en zang. In het prachtige, voor sommigen wel wat erg warme, weer was Schipluiden echt eensgezind. Met o.a. liederen van Paul de Leeuw: "Samen zijn" en K3: "Alle kleuren" kijken we terug op een zeer geslaagde bijeenkomst.

Jeu de Boules

Een veel oudere traditie van het Schipluidense Zomerfeest is het Jeu de Boules toernooi. Het uitzonderlijk mooie weer stond garant voor een grote opkomst. Voor de kleinste kinderen waren er "verjaardagsspelletjes"; de oudere kinderen gingen de Schipluidense Highland Games ontdekken. Bij Muziekvereniging Sint Caecilia konden kinderen hun eigen toeter mooi versieren, misschien de eerste stap naar een muzikale loopbaan. Kinderen probeerden moedig geluid te maken op een aantal blaasinstrumenten. De trommels waren hier veel makkelijker.

20 april 2024