Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Partijvoorzitter CDA

Marja van Bijsterveldt werd gekozen tot partijvoorzitter. Van Bijsterveldt, burgemeester van Schipluiden, kreeg tijdens het partijcongres de voorzittershamer overhandigd van interim-preses De Vries. Zij versloeg in de verkiezing Jan Krapels, die directeur van een keramiekfabriek is.

Van Bijsterveldt was op haar 28e wethouder en later voorzitter van het CDA-vrouwenberaad. Zij werd gevraagd te solliciteren. Krapels heeft geen politiek verleden. In totaal verwierf de nieuwe partijvoorzitter 26.542 stemmen, Krapels moest het met 9574 stemmen doen.

Burgemeester Van Bijsterveldt stopt door haar verkiezing tot landelijk voorzitter met het burgemeesterschap van Schipluiden. Ze blijft nog wel aan tot 1 januari 2003. Tot die tijd worden wel veel taken al door wethouders overgenomen. In de tussentijd zal er overleg tussen de raadsfracties, provincie en de Commissaris van de Koningin plaatsvinden over een waarnemend burgemeester.

Bron: NOS en WOS websites

20 april 2024