Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Schapen hebben géén voorrang boven zwaar transport!!

7 april. Bewoners van de Dr. J. de Koninglaan en ongetwijfeld van nog een aantal straten moeten de afgelopen tijd regelmatig zijn opgeschrokken door op aardbevingen lijkende trillingen in hun woningen. Vaak beginnen deze trillingen al om zeven uur in de ochtend. Als je dan nog in bed ligt, beleef je deze "sensatie" optimaal! Eerst was er nog onduidelijkheid over de oorzaak. Toen er op een ochtend een grote vrachtwagen met oplegger, vol beladen met betonstaal, zijn weg door de Koninglaan trok was alles duidelijk. Er is weer zwaar transport door de straat!! Maar,...dit was toch eerder opgelost met de transportroute buiten het dorp?


De zwaar-transportweg richting Zouteveenseweg.

De Delftsche Courant van zaterdag 6 april j.l. gaf de oplossing van dit raadsel. De transportroute is geblokkeerd door een tweetal hekwerkjes die er voor moeten zorgen dat de schapen vrij van de ene naar de andere kant de transportweg kunnen lopen om de daar gelegen weilanden te kunnen bereiken. De heer Dooremaal heeft deze ongewenste situatie gemeld aan de gemeente Schipluiden. De kwestie is dat de grond van de transportweg eigendom is van DLG (Dienst Landelijk Gebied). Deze dienst zou aan de veehandelaar een vrije overgang hebben beloofd voor zijn schapen. Gedreven door onvrede heeft de veehandelaar de beloofde doorgang zelf aangebracht, met het bekende gevolg! Een kort geding dat maandagochtend dient maakt hopelijk een bevredigend einde aan het bouwverkeer door het dorp.


Voorrang voor schapen.

8 april. Het kort geding heeft inmiddels gediend. De rechter doet op 9 april uitspraak. De transportweg is voorlopig tot morgen weer geopend.

9 april: Hedenochtend heeft de rechtbank uitspraak gedaan. De veehouder moet de gemeente conform de afspraak met DLG doorgang verlenen. Hij is niet gerechtigd de bouwweg af te sluiten of te eisen dat maatregelen worden genomen om vee te laten oversteken. Hiermee heeft de rechtbank de gemeente in het gelijk gesteld. De transportweg kan dus weer voor het bouwverkeer worden gebruikt. 

Namens de bewoners, dank aan de gemeente voor deze oplossing!

20 april 2024