Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Tentoonstelling etsen van Derkzen van Angeren

Tijdens een korte officiële bijeenkomst werd op 13 september 2002, 16.00 uur, door de Rotterdamse kunstenaar Jan Wagner de tentoonstelling "Etsen van Antoon Derkzen van Angeren" geopend. Voorzitter van de Historische vereniging Oud-Schipluiden, Jacques Moerman, schetste de vóórgeschiedenis van de tentoonstelling die volgde op de groeiende interesse van leden van de vereniging in de etsen van Derkzen van Angeren. Jan Wagner, auteur van het boek: "Antoon Derkzen van Angeren, de bezielende kracht achter de Rotterdamse grafiek", schetste het leven van Derkzen van Angeren mede aan de hand van ervaringen van leerlingen van Derkzen van Angeren op de Academie voor Beeldende Kunsten van Rotterdam.

De openingshandeling van Jan Wagner bestond uit het afdrukken van een speciale ets met de tekst: 'De tentoonstelling is geopend'.

Onder het genot van een drankje en hapje genoten de genodigden van deze unieke verzameling etsen, zowel uit de Hof van Delftse (Den Hoornse) als de Rotterdamse periode van Derkzen van Angeren. De tentoonstelling is eigenlijk ook meteen een zoekplaatje aangezien de precieze locatie van een aantal afbeeldingen op de etsen nog onbekend is. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door het beschikbaar stellen van etsen door een aantal particulieren en andere musea.

Het leven van Derkzen van Angeren is ook beschreven door Arie Olsthoorn en verschenen in de Midden-Delfkrant (dit artikel is ook aanwezig op de Schipluiden Pages)

Op Open Monumenten Dag, 14-15 September 2002 is/was de tentoonstelling in het museum Tramstation Schipluiden open voor iedereen. De tentoonstelling duurt nog tot 2 november 2002.

20 april 2024