Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Schipluiden Zondag Kampioen??

Vorige week zondag tegen Blauw-Zwart lukte het VV Schipluiden niet te winnen en daarmee kampioen te worden. Vandaag, 28 april 2002, zou het dus allemaal moeten gebeuren tegen Excelsior 20, mede-koploper, in sportpark van Excelsior-M, Dijkpolder Maassluis.

Maar... Jammer...Het is niet gelukt...Het zat er niet in...Schipluiden kon eigenlijk geen moment een vuist maken. De eindstand: rksv Excelsior 20 - vv Schipluiden: 3 - 1. Dus: Excelsior 20 Maassluis kampioen van de derde Klasse C!


Voortvarend van start.

Excelsior 20 toonde zich de betere kandidaat. Voor rust speelde deze ploeg met de forse wind (schuin) mee. Of het daardoor kwam.... maar de ploeg kwam steeds weer verrassend snel voor het doel van Schipluiden. Schipluiden kon dan maar met moeite de aanval overnemen. Dit lukte een aantal keren redelijk maar onvoldoende stootkracht hield de nul op het scorebord. Excelsior deed het beter: een riante ruststand van 3-0 was het gevolg.


Dit maakte de eindstand: 3-1.

Alle hoop van het (wel wat tamme) Schipluidense publiek was dus gevestigd op de tweede helft. Die begon redelijk voortvarend en Schipluiden bracht Excelsior vaker in de moeilijkheden. Tijdens één van deze momenten viel het enige doelpunt voor Schipluiden: een terugspeelbal van een onder druk gezette Excelsior speler wordt dankbaar mee terug genomen naar de middenstip. Echter, het bleef bij deze korte opleving. De Knotwilgen probeerden tevergeefs de sfeer onder de Schipluiden aanhang op te warmen. In de slotperiode golfde het spelersveld wat heen en weer en werd het voor beide ploegen soms nog flink gevaarlijk. Maar zonder gevolgen.

Excelsior 20 sluit dit seizoen fraai af met in ieder geval vier kampioenen: het 1e, 2e, 3e en 6e elftal. VV Schipluiden kan in de ná-competitie nog promoveren.

20 april 2024