Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Máxima en Willem-Alexander

Ook de gemeente Schipluiden is/was in de ban van het huwelijk van Máxima en Willem-Alexander. Op vrijdag 1 februari voerde de Schipluidense toneelvereniging VAT75 twee eenakters op in een uitverkochte toneelzaal van de Hoornbloem: "Hofleveranciers" en "De Koningin". Na afloop zorgde de Hoornse feestband Máxima voor een feestelijke afsluiting van de avond.


'Dirigent van Máxima' (foto Sjors van Paassen).

Op zaterdagochtend 2 februari en het begin van de middag zaten velen aan het TV scherm geboeid te kijken naar de huwelijkreportage. 's Avonds werd om 18.30 uur in Schipluiden een lampionnenoptocht gehouden, georganiseerd door de Oranjevereniging Juliana. Deze tocht werd voor deze keer verzet naar 2 februari om het huwelijksfeest nog extra op te fleuren.Ongetwijfeld geholpen door het bijna lenteachtig weer volgde een grote groep kinderen en ouders de majoretten en drumband van Sint Caecilia voor een korte wandeltocht door het dorp. In de Dorpshoeve wachtte een kleine versnapering voor iedereen.


Het duurde even, maar uiteindelijk had iedereen een oranje soesje.

20 april 2024