Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

IJsbrand Chardon: 3e keer wereldkampioen 4-span!

21 september 2002: Jerez, Spanje. Het is IJsbrand Chardon uit Den Hoorn voor de derde maal gelukt wereldkampioen vierspannen te worden. De Wereldruiterspelen, die elke twee jaar in een ander land worden gehouden, vonden dit jaar plaats in Jerez. IJsbrand Chardon won de dressuur, consolideerde in de marathon, maar wist dat hij in de afsluitende vaardigheidsproef geen fout mocht maken. Het "kegeltjes rijden" ging perfect!

Chardon was eerder wereldkampioen in 1988 en 1992. Op woensdag 25 september is hij feestelijk onthaald op de manege aan de Rijksstraatweg in Den Hoorn. Vrijdag 27 september is de huldiging in de Dorpshoeve in Schipluiden.


IJsbrand Chardon in actie tijdens de marathon in Jerez. Foto Charles Mann.


Een warm welkom: "Ons maak je niks wijs, dit WK is van IJs!


foto Jan Gyllensten.

Vrijdag 27 september: Na een korte rijtoer door Schipluiden, opgeluistererd door muziekvereniging Sint Caecilia, werd IJsbrand Chardon en zijn ploeg gehuldigd in de Dorpshoeve. De 'bomvolle' zaal luisterde naar de diverse toespraken in het officiële deel. De prestaties van IJsbrand's vierspan in Jerez werden op een groot projectiescherm getoond en met applaus beloond. IJsbrand gaf natuurlijk commentaar. Na het officiële gedeelte kreeg de feestavond, aangeboden door de gemeente Schipluiden en hoofdsponsor The Greenery, een luchtiger karakter met een optreden van de Knotwilgen.

Internet: Manege Chardon.

20 april 2024