Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

IJsbaan Vlietland Open

Het KNMI kondigde het al aan: een stevige vorstperiode. Op zondag 8 december lag de Schipluidense ijsbaan van de IJsclub Vlietland al bijna helemaal dicht. De Delftse ijsclub 'Bertus' in de Kerkpolder had duidelijk problemen: er was nog geen water op de baan gepompt!. De bestuursleden van ijsclub Vlietland waren al in vergadering. 

Op woensdag 11 december was alles gereed: de flink vergrote ijsbaan kon geopend worden. De 'dijkdoorbraak'- problemen van vorig jaar zijn inmiddels wel vergeten. Op de eerste dag is het een grote drukte bij de balie om de lidmaatschapskaarten voor dit seizoen 2002/2003 op te halen. Het ledenbestand van de vereniging is de afgelopen jaren flink gegroeid!

Ondanks de aanhoudende noord-oosten wind was de kwaliteit van het ijs bijzonder goed. De vrije woensdagmiddag garandeerde een grote drukte op de krabbelbaan. Ook de 400 meter baan was goed bezet. Naast deze baan is nog een nieuw deel dat bestemd is voor de ijshockey spelers.

Voor velen was deze eerste ijsperiode van dit seizoen nog wat onwennig. Het kost altijd weer tijd om het echte schaatsgevoel te krijgen. Daartussen door proberen de rappere schaatsers met hoge snelheid hun weg te vinden.

Als je lang genoeg blijft krijg je als beloning een prachtig ondergaande zon. Elke ronde zakt hij verder en kleurt hij roder. Samen met de koude wind geeft dit een heel aparte sfeer.


Schaatsen is boven alles natuurlijk veel plezier hebben!

Invallende dooi en ijzel

Op vrijdag 13 december trok een depressie vanuit het zuiden naar ons toe. Veel problemen met de invallende ijzel waren het gevolg in België, Limburg en Brabant. De waarschuwingen in onze regio bleken gelukkig loos alarm. In Schipluiden kwam de temperatuur ook langzaam boven de nul graden. Ondanks dat werd er nog volop geschaatst op de ijsbaan Vlietland in Schipluiden.

Schaatsmarathon

Ook op zaterdag 14 december was de ijskwaliteit prima in orde: nog zo'n 12 centimeter. Terwijl waaghalzen op weg gingen naar Vlaardingen werd er op de baan in Schipluiden de regionale schaatsmarathon verreden. In totaal 25 heren en 3 dames verschenen aan de start. In de lichte miezel regen en natte, spiegelende baan werd er gestreden om een groot aantal prijzen.

20 april 2024