Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Uitbreiding 18 holes Golfbaan Delfland

Na meer dan 10 jaar van voorbereidende samenwerking tussen NV Golf Exploitatie Maatschappij Schipluiden (GEMS) en Grontmij is op vrijdag 5 juli door beide partijen een turn-key overeenkomst getekend voor de aanleg van 2 x 9 holes op golfbaan Delfland.

Met dit contract is nu de tweede fase bereikt in de realisatie van een voor de Randstad uniek golfcomplex met 3 x 9 championship holes, een 9 holes par 3 baan en oefenfaciliteiten.

Golfbaanarchitect Gerard Jol tekende voor het ontwerp van het gehele complex.

Omdat de baan in een zettingsgevoelig gebied ligt, wordt het project gefaseerd uitgevoerd: dit jaar gaat het grof grondwerk van start, in 2003 wordt de baanafbouw ter hand genomen en wordt aansluitend het onderhoudsregime uitgevoerd om de nieuwe holes omstreeks juli 2004 gebruiksklaar open te stellen voor de golfer. Medio 2006 is wederom een uitbreiding van de golfbaan voorzien van 1 x 9 holes.

In november 2000 werden de driving range, oefengreens en een bezoekerspaviljoen geopend, terwijl vorig jaar de 9 holes par 3 baan van 1027 meter in gebruik werd genomen.

De accommodatie wordt geëxploiteerd op basis van ‘pay and play’ principe en is dus toegankelijk voor elke golfer. Voor de toegang tot de par 3 baan is minimaal GVB of baanpermissie vereist.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Golfbaan Delfland
De heer H.E.M. van der Vlis
Abtsrechtseweg 1
2636 HZ Schipluiden
telefoon (015) 380 17 96
www.delflandgolf.nl

Grontmij A&T bv Zuid-Holland
de heer S.H.M. van Remmen
Postbus 190
2740 AD Waddinxveen
telefoon (0182) 62 55 00
www.grontmij.nl

20 april 2024