Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Nieuw soort skibaan bij Alpine Sports te Den Hoorn

Vanaf september kan men bij indoor ski- en snowboardcentrum Alpine Sports in Den Hoorn kennis maken met een innovatie op indoorskigebied, namelijk de R-Evelution. Het is een nieuw soort skibaan, die nog nergens anders gebouwd is. De R-Evelution biedt alle voordelen van de rolbaan (eindeloos skiën/snowboarden, leeraspect op alle niveaus, veiligheid, individueel les) en voegt daar een essentieel voordeel aan toe: voorwaartse snelheid. Hierdoor wordt de sneeuwsituatie nog beter nagebootst, waardoor de wintersporter het indoor skiën/snowboarden als nóg leuker en effectiever zal ervaren.

Ontstaan

Eigenaar Rob van Schie bedacht dat er meer moest kunnen op het gebied van indoorskiën en begon 4 jaar geleden te tekenen. Zijn werktuigbouwkundige achtergrond kwam hierbij goed van pas en hij ontwikkelde de R-Evelution. Februari j.l. is hij gestart met de bouw ervan en inmiddels is de baan operationeel.

Wat is de R-Evelution

De R-Evelution ziet eruit als een grote schotel. De ‘piste’ wordt gevormd door deze schotel en heeft een diameter van 12 meter. Het middelpunt steunt op een pijler en kan in elke richting kantelen. Als de schotelpiste wordt ingeschakeld, gaat hij kantelen. De skiër, die bovenaan de piste start, maakt een voorwaartse beweging door in de richting van het laagste punt te skiën. Als gevolg van het kantelen kan deze beweging eindeloos doorgaan. De R-Evelution is bekleed met eenzelfde soort skimat als de rolbanen. De baan is veilig afgesloten door een leuningwerk.

Doordat de kantelsnelheid en de hellingshoek van de R-Evelution versteld kunnen worden, is de schotelpiste geschikt voor lichtgevorderde tot (ver)gevorderde skiërs en snowboarders.


Team 2002-2003.

Verkoop

Alpine Sports is al actief in de verkoop van rolbanen. Vanaf 2003 kunnen geïnteresseerden ook een R-Evelution laten bouwen door Alpine Sports.

Opening

Op de jaarlijkse Opendag van Alpine Sports, zaterdag 7 september 2002, wordt de R-Evelution onthuld voor het publiek. Iedereen is dan van harte welkom om kennis te maken met deze innovatie. Op deze dag zal de band de Mudkings uit Schipluiden live het speciaal voor deze schotelpiste geschreven nummer “Do The R-Evelution” spelen.

Alpine Sports: Hooipolderweg 4, 2635 CZ Den Hoorn, Tel:  015-2566617, Fax: 015-2569830

E-mail:info@alpinesports.nl, Homepage: www.alpinesports.nl

20 april 2024