Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Dag 2002

22 juni. Een groot aantal organisaties maakten van deze dag met thema "natuur in Midden-Delfland" een groot succes. De vereniging Natuurmonumenten had alle leden in en om Midden-Delfland uitgenodigd op haar ledendag in de Broekpolder bij Vlaardingen aan de Watersportweg. Hierbij hoorde o.a. een fietstocht met als titel "Pluk de Dag". Men kon kiezen uit twee routes met een aantal variaties en uitstapjes. Zo'n 4600 mensen schreven zich al vooraf in. Fietskaarten waren ook bij de VVVs te krijgen.


De vragen?


Midden-Delfland organisaties.


Schminken bij Delfland.

Op het informatiepunt en tevens de start van de fietstocht was het de hele dag gezellig druk. Naast Natuurmonumenten presenteerden een aantal verenigingen en organisaties zich daar in een eigen kraam, zoals Hoogheemraadschap van Delfland, Midden-Delfland vereniging, Agrarische Natuurvereniging Vockestaert en de Recreatieschap Midden-Delfland

.

Natuurmonumenten vroeg de bezoekers een aantal netelige vragen te beantwoorden die alle betrekking hadden op ons "kleine groene hartje" in het Delfland gebied. Een groot aantal mensen liet zich gratis varen in een platbodem langs de prachtige natuur van de Vlietlanden, een klein maar oorspronkelijk veengebied dat eigendom en in beheer is van de vereniging.


De rondvaart langs de Vlietlanden.

De Midden-Delfland Dag valt samen met de start van de "Week van het Platteland". Voor deze gelegenheid konden de fietsers o.a. een bezoekje brengen aan een aantal biologische boerenbedrijven. De stichting Arti Delflandiae exposeerde op een aantal plaatsen werken van amateurs die betrekking hebben op het Midden-Delfland gebied.


wat zit er in de sloot?


Kalfjes zijn leuk!


Les in koe melken...

Op deze voornamelijk bewolkte zomerdag waaide een stevige wind. Fietsers langs de Vlieten en de Vlaardingsevaart konden kennismaken met een oude vorm van transport in dit gebied: de platbodemzeilschepen. Evenals vorige jaar tijdens de week van het platteland werd een zeilwedstrijd georganiseerd die eindigde net vóór de Trambrug in Schipluiden.

De Midden-Delfland Dag 2002 werd mede georganiseerd door: WLTO, Hoogheemraadschap van Delfland, Midden-Delfland vereniging, Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, Natuurmonumenten en recreatieschap Midden-Delfland.


Uitrusten van de wedstrijd.

Meer websites met informatie:

20 april 2024