Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Ruimte vrij voor de nieuwe brug in Den Hoorn

Als onderdeel van de ontlasting van de kern Den Hoorn komt er een nieuwe brug, nauwelijks 200 meter van de oude brug. Deze nieuwe brug zal de Rijksstraatweg gaan verbinden met de Reinier de Graafweg in Delft. Op maandag 3 juni werd de "eerste paal"  geslagen door wethouder Piet van den Berg.


Montagefoto van de nieuwe brug over de Gaag. Foto gemeente Schipluiden.

De hijwerkzaamheden zijn inmiddels klaar. De Rijksstraatweg is voorlopig voor alle verkeer is afgesloten. De omleiding loopt via de Klaas-Engelbrechtweg en Woudseweg.

Het voor fietsers welbekende geitenweitje langs de Tramkade is inmiddels ook flink verbouwd. Het dierenverblijf en schuurtje werd op 15 mei in zijn geheel op een vrachtwagen getakeld, wellicht voor hergebruik elders. Hier moet de op de brug aansluitende weg richting Delft gaan komen.

Achtergrond

De Reinier de Graafweg wordt op dit moment niet doorgetrokken tot aan de Woudseweg en de A4. De doortrekking tot de A4 is afhankelijk van het tijdstip dat de A4 daadwerkelijk is doorgetrokken in zuidelijke richting, er sprake is van een ontwikkeling van de Hooipolder en er voldoende politieke wil is bij o.m. de gemeente Delft om een dergelijke stap te zetten. De gemeente Delft is enerzijds enthousiast over een doortrekking, maar is anderzijds bezorgd over de verkeerskundige effecten die een dergelijke aansluiting kan hebben.

Bij het ontwerp van de brug en het dimensioneren van de constructie is rekening gehouden dat de weg op enig moment wordt doorgetrokken. Hetzelfde geldt voor het geval de geplande tramlijn 37 (Kijkduin – Zoetermeer) wordt gerealiseerd en over de brug wordt geleid. In het geval zowel de tramlijn als de doortrekking van de Reinier de Graafweg aan de orde is moet een tweede identieke brug worden aangelegd. Ook met deze optie is rekening gehouden bij de ruimtelijke indeling van het gebied en de architectonische vormgeving van deze brug.

Bron: gemeente Schipluiden

20 april 2024