Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

De Wave van Schipluiden

Het lijkt wel de finale van een autorace met juichende toeschouwers langs de weg in Schipluiden, maar niets is minder waar. Alleen wie langzaam rijdt kan op een luid applaus en een ‘wave’ rekenen.

De actiegroep tegen sluipverkeer heeft opnieuw een ludieke actie georganiseerd om de problemen rond sluipverkeer en verkeersveiligheid in het dorp onder de aandacht te brengen. Op dinsdag 28 mei stonden er tijdens de ochtendspits tientallen schoolkinderen langs de Keenenburgweg, die elke autobestuurder die zich aan de snelheidsbeperking hield met luid gejuich bedanken.

Vooral automobilisten die via de Zouteveense Weg uit Vlaardingen komen, zullen ongetwijfeld weer op deze bijzondere manier kennis hebben gemaakt met de Schipluidense jeugd. Een onverwachte verrassing kregen automobilisten die op de Dorpsstraat weer extra gas gaven. Een groep politieagenten controleerde daar de 30 km limiet en bekeurden zonodig overtreders. Dat werden er 33 (hoogste snelheid 48 km/uur), waarvan overigens nogal wat inwoners van Schipluiden!!

Na afloop van de actie werden drie winnaars van de tekenwedstrijd bekendgemaakt. Kinderen van de basisscholen De Ark en St. Jozef hadden hun ideeën over sluipverkeer in allerlei leuke tekeningen verwerkt.

Schipluidens stem wordt zelfs in het buitenland gehoord: tijdens de vorige actie werden ballonnen de lucht in gestuurd, en de drie ballonnen die het verst zijn gevlogen ontvangen ook een prijs. De antwoorden kwamen allemaal uit België!

Sluipverkeer en verkeersveiligheid zijn een groot probleem in Schipluiden. De straten zijn niet berekend voor deze hoeveelheden auto’s, en niet iedereen houdt zich aan de verplichte snelheid van 30 km/h. Het actiecomité probeert mensen op de overlast en de gevaren te wijzen die door het sluipverkeer veroorzaakt worden. Eerdere succesvolle campagnes waren onder andere een handtekeningenactie, de slogan "De A 4 loopt niet hier" en een snelheidscontrole uitgevoerd door schoolkinderen – uiteraard onder politiebegeleiding.

20 april 2024