Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Sluipverkeer Klaas-Engelbrecht parallelweg - opgelost

Sluipverkeer heeft een hekel aan wachten. Vanaf Schipluiden op weg naar de rotonde bij de afslag A4 staat 's ochtends meestal wel een korte file:

dus willen de ras-sluipers de parallelweg langs de Klaas-Engelbrechtsweg nemen om zo voorrang te krijgen op de rotonde (niet erg sociaal)! De parallelweg wordt door veel fietsers gebruikt die op deze manier een minder veilige fietstocht hebben, met het langs razende autoverkeer op deze smalle weg.

Dinsdag 24 september 2002 versloeg alle records: door een ongeval op de Woudseweg, net voor het viaduct over de A4, ontstond een file tot voorbij Schipluiden. Een laag staande zon en wellicht wat haast leek de oorzaak.

Ongeveer één op de drie automobilisten nam de parallelweg om zo de sociale weggebruikers een extra lang oponthoud, en ongetwijfeld (extra) irritatie, te bezorgen!

De dagelijkse filevorming wordt mede veroorzaakt doordat de Rijksstraatweg is afgesloten in verband met de aanleg van een nieuwe brug, waarvoor verkeer richting Delft wordt omgeleid. Het sluipverkeer langs de Klaas-Engelbrechtsweg zal dus nog wel even voortduren, tenzij...

Sluipverkeer probleem opgelost!

De parallelweg is nu nog alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer en (brom)fietsen; met dank aan de gemeente Schipluiden voor deze maatregel!


Nu allemaal weer op de beurt wachten...


...alleen (brom)fietsen kunnen er nog langs!

20 april 2024