Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Geestdrift over herbouw kasteel

2 juni 2003 Schipluiden. De raadscommissie grondgebied in Schipluiden reageerde met geestdrift (zo meldt de Delftsche Courant) op de presentatie van de plannen van vier bevriende echtparen om het kasteel Keenenburg te herbouwen (zie hieronder). De plannen zijn beschreven in de brochure van de Stichting Bouw Kasteel Keenenburg. De kosten van het project, 4 à 5 miljoen euro, hoeven niet op de gemeenschap te worden verhaald. De initiators zien voor het kasteel een maatschappelijke en culturele rol weggelegd in Midden-Delfland. Schaatsen op de kasteelgracht komt een stapje dichterbij... In oktober 2003 wordt verder gepraat.

Kasteel Keenenburg terug in Schipluiden

Het gerucht dat een nieuw kasteel Keenenburg zou worden gebouwd gonsde al een tijdje door Schipluiden. Op 4 juli 2002 kwam het plan officieel naar buiten. Vier echtparen hebben dit plan opgevat en de stichting "Bouw Kasteel Nieuw Keenenburg" opgericht. Voor een geschat bedrag van vier miljoen euro moet dit kasteel gaan komen aan het einde van de Keenenburgweg, vlakbij de ijsbaan en kinderboerderij. Het kasteel kan ruimte bieden aan woonruimte en vergaderruimte en wellicht een trouwzaal. Het oorspronkelijke kasteel domineerde Schipluiden van 1412 tot 1798 en werd bewoond door belangrijke personen. Meer informatie staat op de webpagina over Keenenburg.


Illustratie van het oorspronkelijke kasteel Keenenburg; naar Roghman 1646.

De plannen zijn gepresenteerd aan de burgemeester en wethouders van Schipluiden. maar met de aankomende gemeentelijke herindeling kan Schipluiden niet alleen beslissen over de verandering van het bestemmingsplan van dit gebied. De vier families hebben geduld.

20 april 2024