Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Op 11 april gingen de groepen 8 van de Jozefschool en de Ark naar de levende have. Dat is een plaats waar paarden en honden getraind worden voor politiewerk. We gingen met de bus naar Loosduinen (waar de levende have was). Na een half uurtje met de bus kwamen we aan bij de levende have. We moesten over een bruggetje maar de buschauffeur nam het zandpad, wat achteraf niet slim was geweest! De bus reed een stuk vooruit en kwam vast te zitten. Dat was dus een stukje lopen! Maar gelukkig was het een klein stukje en na een paar minuten zaten we in de kantine. Daar kregen we uitleg van iemand die veel van honden wist, en daarna van iemand die veel van de paarden wist.

Na 20 minuten gingen we naar de paardenstallen, waar de demonstratie ging beginnen. De paarden moesten allerlei oefeningen doen, zoals springen, langs vuur lopen en niet schrikken van een pistoolschot. Daarna ging meteen de hondendemonstratie beginnen. Ze namen daarvoor de beste hond. Die moest drie oefeningen uitvoeren: de "onwillige" supporter in bedwang houden, bij zijn baas blijven ook al wil hij bijten, en als er geschoten wordt, zijn baas verdedigen.

Daarna kregen we nog een folder en gingen we naar huis, met de bus die na een uur uitgegraven was. We waren half 1 thuis en het was een zeer leuke dag!

We willen iedereen bedanken, die aan deze leerzame ochtend meegewerkt heeft.

De leerlingen van groep 8 van de basisschool Sint Jozef.

20 april 2024