Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Zondagmiddagconcerten Vox Delflandiae

Liefde voor Bach

Schipluiden en haar wijde omtrek zijn een muziektraditie rijker. Voor het derde achtereenvolgende jaar verzorgt het projectensemble 'Vox Delflandiae' een serie zondagmiddagconcerten rond de cantates van Johann Sebastian Bach. De fraaie historische kerk aan de Dorpsstraat in Schipluiden is gekozen als vaste plaats van handeling.

Vele muziekliefhebbers uit de wijde omtrek hebben deze bijzondere 'kleinoden' al ontdekt.

Vox Delflandiae

Het koor - zo'n twintig zangers -, de instrumentalisten en de solisten komen bijna allemaal uit de eigen regio. Vox Delflandiae is dus een echte Delflandse aangelegenheid. Telkens wordt in een korte maar intensieve repetitieperiode een concert voorbereid. Juist door deze manier van werken ontstaan spontane en levendige uitvoeringen van het repertoire. De repetities en concerten van het ensemble staan onder leiding van de Schipluidense dirigent Koos van Beurden.

Het repertoire

Vast onderdeel in het programma van Vox Delflandiae zijn de cantates van Johann Sebastiaan Bach. De cantates van Bach zijn telkens weer een dankbare uitdaging. Door de opbouw van openingskoor, recitatieven, aria's - vaak fraai begeleid door een solo-instrument - en koraal biedt iedere cantate weer een verscheidenheid aan muzikale schoonheid. Naast de cantates van Bach worden er ook regelmatig vocale werken van Nederlandse componisten uitgevoerd. Gekozen wordt dan voor een 'thematische' aansluiting bij de Bach-cantate met liederen van 'De Nederlanders' uit de vijftiende en zestiende eeuw, zoals Dufay, Des Prez, De la Rue en Sweelinck.

Jaarprogramma

In 2002 biedt Vox Delflandiae vier zondagmiddagconcerten. Het volledige programma is:

10 maart 2002

BWV 182, Himmelskönig, sei willkommen

16 juni 2002

BWV 21, Ich hatte viel Bekümmernis

29 september 2002

G.F. Händel, Ode on St. Cecilia’s Day

29 december 2002

BWV 28, Gottlob! nun geht das Jahr zu Ende

Alle concerten zijn op zondagmiddag om 16.00 uur in de N.H. kerk, Dorpsstraat 3 te Schipluiden. U bent van harte welkom!

Vox Delflandiae is een vocaal en instrumentaal projectensemble van Zangvereniging Vivace Schipluiden

Kvk Haaglanden nr. 40397689, Rabobank nr. 35.82.14.033

Projectadres: Viool 93, 2678 HL De Lier, tel. (0174) 518517, fax. (0174) 510299, e-mail: phemba@kabelfoon.nl

20 april 2024