Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Vox Delflandiae zingt Bach-cantate - zondag 16 juni

Het ensemble Vox Delflandiae geeft op zondag 16 juni weer een concert in zijn serie zondagmiddagconcerten in de historische kerk van Schipluiden. Op het programma staat de cantate BWV 21 ‘Ich hatte viel Bekümmernis’ van Johann Sebastian Bach.

Bach schreef deze cantate voor de derde zondag na het feest van de Drie-eenheid (Trinitatis). De eerste uitvoering was waarschijnlijk in 1713 in Weimar. Bach was toen 28 jaar en het behoort dus tot zijn vroege werken. Toch is het al een van de meest uitgebreide en kleurrijke cantates die Bach schreef. Maarten 't Hart schreef over deze cantate dat er aan Bach een fenomenaal operacomponist verloren is gegaan. En inderdaad is in vorm en inhoud de opera herkenbaar. De cantate kent maar liefst vier grote koordelen, waarvan een aantal fraai wordt ingezet door het solistenkwartet. De opening van de cantate is voor het orkest, de aria’s zijn voor sopraan en tenor en er is een duet voor de sopraan en de bas. Alle reden om weer fijn te genieten van mooie muziek in een mooie omgeving.

Aan het concert op zondag 16 juni werken mee: Ilona de Kievit – sopraan, An Schrama - alt, Hans van Dijk - tenor en Joost van Velzen - bas. Dirigent is Koos van Beurden.

Het optreden begint om 16.00 uur, in de N.H. kerk, Dorpsstraat 3, Schipluiden (toegang vrije gift).

De volgende concerten van Vox Delflandiae in 2002 zijn op 29 september en 29 december.

20 april 2024