Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Koninginnedag 2002

We zei er ook al weer dat het met koninginnedag altijd mooi weer is? Inderdaad, de laatste jaren was dat Oranje zonnetje er vaak ook bij. Hopelijk was deze gure en nattige feestdag van 2002 een uitzondering. Normaal gesproken is het op deze dag dat voor het eerst in het jaar een groot aantal mensen de straat op gaat. Nu bleven velen angstvallig toekijken van achter de geraniums. De optochten in Den Hoorn en Schipluiden hadden aanzienlijk minder belangstelling. 

Website: het koninklijk huis.

Lampionnenoptocht Den Hoorn

Voortvarend begonnen we aan de lampionnenoptocht in Den Hoorn op maandagavond 29 april. Er stond een stevige wind maar er viel geen regen. De kleine groep deelnemers had er zin in. Het is altijd weer leuk om je woonplaats vanuit zo'n optocht eens goed te bekijken. Maar, bij de Voordijkshoorn aangekomen ging het even mis: de onheilspellende wolk leek grotendeels langs de stoet te trekken, maar een venijnig staartje wind en regen deed zich toch even gelden.


Voordijkshoorn met tegenwind & regen.

Aubades en optochten in Den Hoorn en Schipluiden

De ochtend van 30 april begon druilerig. Maar tijdens de versierde optocht in Den Hoorn, 8.45 uur, door Zuidmade en de Oude Veiling, bleef het wonderwel droog. Het Oranjecomité van Den Hoorn had er toch wijselijk voor gekozen de feestelijkheden binnen in de Hoornbloem te organiseren.

De jaarlijkse "lintjesregen" eerde vijf inwoners van de gemeente Schipluiden voor hun inzet voor de gemeenschap:

  • Mevrouw A.C.M. van den Ende-van Marrewijk, lid in de orde van Oranje-Nassau,
  • Mevrouw A. Schouten-van Doorn, lid in de orde van Oranje-Nassau,
  • Mevrouw C.H. Smits-Hersbach, lid in de orde van Oranje-Nassau,
  • P. Dekker, lid in de orde van Oranje-Nassau,
  • J.W. Moerman, ridder in de orde van Oranje-Nassau.

Uiteraard werden deze mensen in de kernen Den Hoorn en Schipluiden even in het spreekwoordelijke zonnetje gezet door burgemeester Van Bijsterveldt-Vliegenthart en de Oranje-organisaties.

De aubade in Schipluiden, om 10.30 uur, was echter buiten, vóór het voormalige gemeentehuis. Het was daar flink nat en alleen de doorzetters waren gekomen! Gelukkig werd de aubade flink ingekort door alleen het Wilhelmus te spelen en zingen. De andere twee liederen bewaren we voor een beter tijdstip. De ballonnen werden uiteraard wel opgelaten richting noorden.

Vanaf de start van de versierde optocht om 11.30 bleef het rest van de dag helemaal droog en deed de zon zelfs een poging door de wolken te prikken. De versierde optocht kon dus gewoon de lange route nemen. 's Middags was er o.a. de Ropa-sponsorloop rondom de vijver aan de BM Singel, waar de opbrengst bestemd is voor de Roparun, en dus de Daniël de Hoedkliniek. De Midden-Delfland Runners starten woensdag a.s. aan de Rotterdam-Parijs hardloopwedstrijd. De marktkraampjes en kinderspelen waren uit voorzorg wel uitgeweken naar de Dorpshoeve.
Het was een andere koninginnedag dit jaar!


De gouden koets.


Nog een beetje nat.


2 x Alexander en Maxima.


Waken voor groen Schipluiden.


De groentjes van het Oranjehuis.


Onze jongste minis.


Ropa-sponsor-run.


1 keer grabbelen, 20 ct.


Gooien voor de gym.

20 april 2024