Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Filevorming in Schipluiden

De nachtmerrie van vele automobilisten! Dagelijks bekijken velen de websites van onder andere de ANWB hoe het vandaag weer met de drukte staat. Aan de hand daarvan wordt de beste route gekozen. Bij drukte op de A13 zijn de routes door Midden-Delfland erg populair: Schieweg en Abtswoudseweg (via Delft), Zouteveenseweg (via Schipluiden) en Gaagweg (via Maasland).

Hoewel de A13 file op dinsdagochtend 23 april niet uitzonderlijk druk was, bewoog het verkeer door Schipluiden erg traag. Dit werd veroorzaakt door een ludieke actie van de groepen 8 van Schipluidense basisscholen, samen met het anti-sluipverkeer actiecomité, de gemeente en de politie Haaglanden. Een grote groep politie- en leerlingpolitieagenten dirigeerden automobilisten naar het plein vóór het raadhuis. Daar stonden de kinderen klaar om een aantal vragen te stellen die uiteraard gingen over het sluipverkeer door het dorp. De hamvraag was natuurlijk: "kiest u morgen een andere route?"

Filmploegen en fotografen legden de actie vast en het publiek glimlachte ingetogen bij deze actie. De kinderen van de scholen, heel vroeg opgestaan, hadden er waarschijnlijk de meeste pret in. Vrijwel alle automobilisten reageerden sportief op de actie.

Eerdere acties: De A4 loopt niet hier!

20 april 2024